TrainAlert

Heb je wel eens gemerkt dat het lastig was om aan te sluiten bij een of meerdere deelnemers? En dat er weerstand was tijdens je programma? Dan ben je zeker niet de enige, waarschijnlijk is er niet een collega die dat nog nooit heeft meegemaakt. Weerstand, gedoe, het hoort er allemaal bij.

Maar wat maar heel weinigen weten, is dat je door verschillende intelligenties of talenten te onderscheiden en te herkennen, een hoop ellende kan worden voorkomen. In dit online programma leer ik je de fijne kneepjes van de meervoudige intelligenties, ook wel meervoudige talenten of interesses genaamd. Je ontdekt hoe je gemakkelijk kunt aansluiten bij je deelnemers, hoe weerstand en stress verdampen, zowel bij jou als bij degenen met wie je werkt. Ik schrijf en praat vanuit het perspectief van jou als trainer, maar het programma is ook van toepassing als je facilitator, coach, docent of teamleider bent.

Goed dus dat je gekozen hebt om je te verdiepen in verschillende talenten van jezelf en van je deelnemers. Het zal je helpen om het beste uit je groep te halen.

De eerste module is het ideale opstapje naar de rest van het online programma Train Alert. Ik behandel niet alleen hoe je de verschillende talenten herkent, maar ook wat de best practices zijn om het daadwerkelijk te vertalen naar een geweldig trainingsprogramma. Je krijgt talloze werkvormen aangereikt die je zowel offline als online kunt gebruiken.

De werkvormen zijn gemaakt voor als je ‘gewoon’ voor de groep staat. Maar wat is gewoon? Sinds Corona is er veel veranderd, ook in ons vakgebied. Het goede nieuws is dat vrijwel alle werkvormen ook om te bouwen zijn naar online varianten.

Om je hierbij op weg te helpen heb ik bij elke trainingsmodule ook kort video gemaakt waarin ik je handvatten geef hiervoor. Verder reken ik op jouw creativiteit. Als trainer, facilitator, docent of coach ben je gewend om in te spelen op de situatie en aan te passen of te improviseren waar nodig.

Dat kan naar mijn idee, als je weet wat je doet en als er een goede aanpak aan ten grondslag ligt. Dit programma helpt je erbij.

Kijk-, lees- en werkwijzer

Om je wegwijs te maken in het programma heb ik deze kijk-, lees- en werkwijzer voor je gemaakt.

Deze online training bestaat uit 10 modules. In de eerste van de 10 modules komen alle 8 intelligenties kort aan bod en krijg je een indruk van de achtergrond. Module 10 heet Didactische toptips en dat is precies wat je gaat krijgen. Deze module is overstijgend en kun je altijd tussendoor raadplegen.

Deze training kan in het begin nogal veel of overweldigend lijken. Begin met de eerste module, zodat je een globaal beeld hebt van de verschillende intelligenties. Daarna kun je inzoomen. Je kunt dit doen door elke module op het rijtje af te volgen, maar je kunt ook andere keuzes maken. Bijvoorbeeld door een trainingsmodule te kiezen van een intelligentie die goed bij je past en die je leuk vindt. Je bent bijvoorbeeld een beelddenker en vindt het fijn om hier extra werkvormen bij te zoeken. Maar je kunt ook jezelf uitdagen en juist kiezen om een module te volgen die verder van je afstaat.

Bij elke module vind je achtergrondinformatie en opdrachten. De meeste zullen niet veel tijd van je vragen, en het loont echt de moeite om ze te maken.

Je kunt mij mailen met je resultaat of als je vragen helpt. Ik help je graag met implementeren. En tot slot heb je met de toolkit Actiekaarten een set met 64 panklare werkvormen, om direct in te praktijk toe te passen. Want daar gaat het uiteindelijk om.

Na het volgen van de Train Alert zul je weten wat je te doen staat. En ik daag je uit het niet daarbij te laten.

Veel succes en plezier met deze training!
Titia

PS Heb je vragen? Ik help je graag verder. Of wil je wat delen? Aarzel niet om contact met me te zoeken via titia@5voor9.com.